Rozdělení podle surovin
Bramborové přílohy
- Bramborová kaše
- Pečené brambory
- Bramborový salát
- Hranolky
- Bramborové knedlíky
- Noky
Obilné přílohy
- Rýže (bílá, basmati, jasmínová, hnědá)
- Quinoa
- Bulgur
- Kuskus
Těstovinové přílohy
- Těstoviny (špagety, penne, fusilli, farfalle)
- Nudle (vaječné, rýžové, soba)
Zeleninové přílohy
- Grilovaná zelenina
- Dušená zelenina
- Saláty (míchané, zelené, Caesar)
- Kvašená zelenina
Luštěninové přílohy
- Fazole
- Čočka
- Cizrna
- Hrách
Kulturní a geografické rozdělení
Asijské přílohy
- Rýže na páře
- Smažené nudle
- Kimchi
- Čínské mantou (parní chléb)
- Indické naan a chapati
- Japonské anpan (sladké plněné pečivo)
Středomořské a blízkovýchodní přílohy
- Hummus
- Tabouleh
- Pita chléb
- Lahmacun (turecká pizza)
- Izraelská challah
Středoevropské přílohy
- Knedlíky (houskové, bramborové)
- Bramboráky
- Italská focaccia
- Německé preclíky
- Bramborový salát
Mexické přílohy
- Tortilly a nachos
- Mexická červená rýže (Arroz Rojo)
- Černé fazole
- Guacamole
- Pico de Gallo
- Elote (grilovaná kukuřice)
Norské přílohy
- Lefse
- Flatbrød
- Rømmegrøt
- Kålrabistappe
- Surkål
- Brunost
- Potetballer
Australské přílohy
- Damper
- Pumpkin Scones
- Coleslaw
- Bramborový salát
- Mátový hrášek
Pečivo
Podle druhu těsta
- Kynuté těsto
- Máslové vrstvené těsto (laminované těsto)
- Nevykynuté těsto
Podle způsobu přípravy
- Pečené
- Smažené
- Vařené nebo parní